Mannen Team Allianz komen net te kort voor Goldfleet op WK Kitefoil

De kitefoilers van Team Allianz komen net iets te kort voor een plaats in de goldfleet op het Formula Kite Wereldkampioenschappen 2022. Sven van de Kamp mist de kwalificatie net met een 32ste plaats in het klassement van totaal 92 deelnemers. Roderick Pijls en Jis van Hees komen snelheid te kort en eindigen op respectievelijk 53ste en 57ste plaats. Debutant bij de senioren Duuk van Hees vervolgt het toernooi in de brons fleet. Hij staat op een 63ste plaats

Sven van de Kamp had een goede dag met een vijfde plaats en een zevende plaats in race vijf en zes. Als eerste kwam hij op de finish af kiten in race zeven en even leek het erop dat hij zich daarmee plaatste voor de goldfleet. Maar op zijn hielen gezeten door de concurrentie voelde de rider uit Castricum mogelijk de druk en viel vlak voor de finish van zijn board. Van de Kamp moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Lammerts niet meer in actie
Annelous Lammerts heeft besloten, in overleg met de medische en technische staf van het Watersportverbond, om niet meer in actie te komen op het dit wereldkampioenschap. Lammerts is, nadat ze vorige week ziek was, nog niet fit genoeg voor dit piek-evenement.
 
Het racen gaat donderdag om 12.00 uur verder, waarbij de 150 deelnemers hun strijd voortzetten in de verschillende groepen. Vrijdag wordt de vloot opnieuw ingedeeld in drie groepen; oud-, zilver- en brons. 

Bouman beschrijft het proces waar zijn atleten in zitten. “Annelous is nog steeds teleurgesteld, maar kan nu leven met de beslissing. Bij de mannen zit het erin, maar het komt er nog niet uit. Sven deed het heel goed vandaag, maar hij moet leren winnen onder druk. Strategisch en tactisch zijn ze allemaal goed. Snelheid komen we nog tekort. Zeker als het harder gaat waaien. Mentaal kan het sterker. Ons niveau gaat omhoog maar bij onze tegenstanders ook. Ik ben positief, maar we moeten een stapje erbij op alle vlakken. Puntjes op de i. Het is pittig op dit niveau. Het is nog niet perfect en dat hebben we nodig als we mee willen doen om te winnen.”

De laatste drie dagen van dit wereldkampioenschappen worden live uitgezonden op YouTube en Facebook.
 

 

 

CONTACT