KITEFOILERS TEAM ALLIANZ VINDEN DEFINITIEF AANSLUITING MET WERELDTOP

Kitefoiler Annelous Lammerts eindigt bij de Kitefoil World Series in het Italiaanse Gizzeria als zevende. De Team Allianz kitefoilster toont met haar top tien klassering opnieuw aan zich definitief bij de wereldtop gevestigd te hebben. Bij de mannen eindigen Sven van de Kamp en Jis van Hees respectievelijk als 22e en 28e.

Lammerts doet echt met de wereldtop mee
Annelous Lammerts: “Het is supergaaf om te zien dat we na de wereldbekers in Mallorca en de Allianz Regatta (respectievelijk zevende en winst red.) weer een stap hebben weten te zetten. Ik ben echt blij dat ik qua snelheid nog dichter bij de top van het veld ben gekomen. Het gat is een stuk kleiner geworden, waardoor het racen zelf ook closer wordt. Als het wat harder waait doe ik echt met de top mee. Met wat minder wind kan ik nog een stap zetten, met name in de tuning van mijn materiaal. Gelukkig hebben we daar richting het WK nog even de tijd voor.”

Coach Bouman progressie Annelous supervet
Coach Casper Bouman: “Dat Annelous, na haar overwinning tijdens Allianz regatta, opnieuw top vijf resultaten kan neerzetten in dit veld met de absolute wereldtop is supervet. Ook Sven eindigt een aantal wedstrijden in de richting van de top tien, wat heel knap is. Voor Jis was het een wat lastiger toernooi maar er zijn voldoende aanknopingspunten om de komende weken op voort te borduren. We gingen hiernaartoe om te kijken hoe we ervoor staan in aanloop naar het WK over twee maanden. Ik denk dat we kunnen zeggen dat we op koers liggen. We hebben weer veel geleerd en blijven voldoende progressie zien. Maar de aansluiting met de wereldtop is er. Als coach ben ik dus heel tevreden en hoop ik dat we hier en daar nog een stapje kunnen zetten richting het WK.”

Van de Kamp aansluiting gevonden
Sven van de Kamp was na afloop tevreden. Van de Kamp: “Deze plek is denk ik echt een van de plekken met de beste foil omstandigheden die je kan hebben. We hebben hier twee top weken gehad. Waarin we met name veel aan onze lichtweer skills hebben kunnen werken. Ik heb echt een paar keer het gevoel gehad dat ik er heel dichtbij zat. We hebben de aansluiting gevonden, op naar het WK in Poetto, Italië van 8 t/m 16 augustus.

Lastige maar leerzame week voor Van Hees  
Jis van Hees keek na afloop terug op een lastige maar leerzame week. Van Hees: “Er waren hier 50 riders die precies dezelfde koers wilde varen, dat maakte het voor mij lastig om goed weg te komen. Voor mij was het een nieuwe situatie maar daardoor wel echt super leerzaam. Ik baal wel een beetje van het resultaat, maar het belangrijkste is de progressie die ik hier de afgelopen twee weken heb weten te maken.”

Van Hees vervolgt: “Daarnaast is het onwijs tof om te zien dat we met Team Allianz het namens Nederland hier zo goed doen. Dit laat zien dat we met zijn allen als team grote stappen aan het zetten zijn. Belangrijk naar het WK in Den Haag volgend jaar en de Olympische Spelen in 2024.”

Uitslagen Kitefoil World Cup Series – Gizzeria, Italië.

CONTACT