KITEFOILERS TEAM ALLIANZ VAN START IN KITEFOIL WORLD SERIES GIZZERIA

Team Allianz kitefoilers anneloes lammerts, jis van hees en sven van de kamp komen deze week in actie tijdens de kitefoil world series in het italiaanse gizzeria

Voor Lammerts, Van Hees en Van de Kamp de gelegenheid om zich met de beste van de wereld te meten. De kitefoilers racen van donderdag t/m zondag en in totaal is er maar liefst 15.000 euro aan prijzengeld te verdelen.

Sterk deelnemersveld
De Nederlanders van Team Allianz worden in Gizzeria geconfronteerd met een zeer sterk deelnemersveld. Zo mogen er maximaal 50 mannen en 40 vrouwen meedoen, waardoor het niveau hoog ligt.

Coach Casper Bouman: “Dit event is perfect om te kijken waar we staan op weg naar het WK van dit en dat van volgend jaar. Als alles op zijn plek valt denk ik dat Jis, Sven en Annelous een heel eind kunnen komen. Het doel is deze week om aanvallend te varen, dat brengt risico’s met zich mee maar is ook iets wat ze alleen kunnen leren door het te doen. We hebben dit jaar al grote stappen gezet. Het zou heel mooi zijn als dat er deze week al uit komt, want we weten dat het erin zit.”

Van Hees wil weer racen
Jis van Hees: “Dit event wordt voor ons echt een meetpunt waar we internationaal staan. De afgelopen tijd hebben we thuis in Nederland op Scheveningen, maar ook in Lelystad en op Texel veel getraind. We zijn nu al weer ruim een week hier aan het trainen op een onwijs hoog niveau. Echt de hele wereldtop is hier aanwezig. Ik ben enthousiast en ik kijk er naar uit om weer te racen. We gaan dit evenement wat dingen testen op weg naar het test event in Scheveningen later deze zomer en ons WK in oktober.” 

Van de Kamp zijn favoriete spot
Sven van de Kamp: “Gizzeria hier is echt één van mijn favoriete spots. Het varen is hier geweldig, mooiere foil omstandigheden bestaan er bijna niet, helder vlak blauw water en thermische wind. Ik wil komende week aanvallend varen, zodat ik er in het eerste rondje direct goed bij zit. Clean starten, de vrije wind zoeken en dan de wedstrijd goed uitvaren dat is het doel.”  

Harder, sneller, spectaculairder
Tijdens de Kitefoil World Series wordt er volgens hetzelfde format gevaren als tijdens de Olympische wedstrijden, wel is er een verschil met betrekking tot het te gebruiken materiaal.

Coach Casper Bouman legt uit: “Het is een zogeheten open materiaal event. Dit betekent dat je verschillende foils en kites mag gebruiken. We zullen hier top riders zien die nieuwe prototype kites en foils bij zich hebben om in wedstrijdverband te testen. Dat maakt het uitdagend om verwachtingen uit te spreken en het lijkt misschien een beetje oneerlijk omdat niet iedereen met hetzelfde materiaal vaart. Tegelijkertijd is het super belangrijk voor de ontwikkeling van de sport. Door dit format blijft het materiaal door ontwikkelen en gaan we met zijn allen steeds harder, sneller en wordt het nog spectaculairder.”

Event website: https://kitefoilworldseries.com/2022Gizzeria

CONTACT