Kitefoilers kijken na debuut op Texel al uit naar volgend jaar

De kitefoilers kenden dit jaar hun debuut op Texel, in aanloop naar de Ronde om Texel voor de catamarans en windsurfers. Vrijdag 17 juni racete de kitefoilers om de Kitefoil Cup Holland bij Paal17. De winst in deze tweede stop van de Kitefoil Cup Holland was ervoor Team Allianz kiter Jis van Hees. Duuk van Hees en Annelous Lammerts complimenteerde het podium. Na afloop waren de kiters duidelijk ook volgend jaar varen ze graag weer op Texel.

Paal17 fantastische locatie
Kitefoiler Jis van Hees: “Het was supertof, ik was nog nooit eerder op Texel geweest maar wat was het fantastisch. Het is met Paal17 echt een fantastische locatie. En de sfeer door de combinatie van sport en het muziekfestival WAVES was echt geweldig. Helaas viel de geplande training met Team Allianz op donderdag uit door een gebrek aan wind maar de donderdag was zeker nog wel geslaagd door het festival. Vrijdag was het voor ons race-time, we hebben zeven races kunnen varen onder ideale omstandigheden met een strakke wedstrijdleiding en alles was goed georganiseerd. Het was dit jaar natuurlijk een beetje de vraag wat het zou worden. Maar ik ben blij dat ik hier gevaren heb, de beloftes vooraf zijn zeker waar gemaakt. Volgend jaar zal het ongetwijfeld nog veel drukker zijn met kitefoilers, als je hier niet bent mis je namelijk echt iets.”

Perfect event voor bekendheid nieuwe Olympische discipline
Team Allianz coach Casper Bouman was het volledig eens met zijn pupil. Bouman: “Het was heel gaaf om met de kitefoilers mee te mogen doen hier op Texel bij het WAVES festival voorafgaand aan de Ronde om Texel. Het waren mooie omstandigheden en er waren veel leuke side events. De ideale combinatie om de Kitefoil Cup Holland te laten groeien. Dit soort events zijn perfect voor de breedte van de sport en ideaal om meer bekendheid aan deze nieuwe Olympische discipline te geven. We hopen als Kitefoil TeamNL, met het Watersportverbond en de Nederlandse Kitesurfvereniging dan ook met steeds meer deelnemers bij dergelijke evenementen aan de start te krijgen. Hier op Texel gaat dat denk ik zeker lukken. Er zullen op de volgende edities zeker meer kitefoilers afkomen. En hopelijk komt er een dag dat we ook de Ronde om Texel mee mogen doen met de kitefoilers. Ik heb alleen maar heel veel positieve feedback ontvangen en denk dat het voor iedere kitefoiler een event is om niet te missen volgend jaar!

Foto’s: Laurens Morel / Ronde om Texel / WAVES Festival

CONTACT