Annelous Lammerts pakt eerste World Cup overwinning

Op de laatste dag van de Hempel World Cup Allianz Regatta 2022 pakt kitefoiler Annelous Lammerts het goud bij de vrouwen. Lammerts ging de hele week aan de leiding en ging zondag de finale race in met twee punten voorsprong. Het principe van de finale race is simpel, wie het eerste drie punten heeft wint het evenement. Lammerts pakte gelijk in de eerste zeer spannende medalrace de overwinning waardoor ze zich verzekerde van de eindoverwinning.. 

Iets meer dan twee jaar geleden meldde Annelous Lammerts zich aan voor een programma van het Watersportverbond onder leiding van coach Casper Bouman, ex-wereldkampioen windsurfen om nieuwe olympische kitefoilers te vinden. De Zeeuwse had op dat moment al een succesvolle carrière als kitefoiler in de freestylewereld.
 
Lammerts leerde snel en traint nog steeds samen met een talentvolle groep mannen kitefoilers van Team Allianz onder leiding van Bouman. Begin april van dit jaar pakte ze haar eerste top acht klassering op het sterk bezette evenement op Mallorca en nu volgt een wereldbekeroverwinning op eigen water.
 
Lammerts reageert heel blij en vlak na haar overwinning. “Ik wilde zo graag winnen. De strijd begon al voor de start. We waren echt aan het positioneren. Ik gaf echt geen meter en dat heeft gewerkt, ik had een goede start. En toen was het met volle snelheid en hoogte pakken. En vervolgens heb ik de hele race iemand die tien meter achter me racet. In mijn nek hijgt. Elke fout wordt dan afgestraft. Maar die fout maakte ik niet en won.”
“Deze overwinning is best groot, supergroot voor mij. Kijkend naar de concurrentie, inderdaad er zijn een aantal dames die steady top 10 varen, niet aanwezig hier. Op Mallorca was mijn eerste echte goede wedstrijd met een top acht resultaat. Dat willen we gewoon gedurende het jaar vasthouden. We willen steeds progressie boeken. Dat is gelukt hier. We hebben keihard gewerkt aan mijn snelheid de afgelopen twee maanden, echt keihard. Dat zien heel veel mensen niet.”

“Als je mij dit, twee jaar geleden toen ik uit het freestyle circuit kwam, had verteld waar ik op moet focussen, dan is dit zo anders. Al die dingen heb ik van Casper geleerd en van de andere jongens in ons team. Al die kennis zit bij het Watersportverbond. De drive en de passie om een wedstrijd willen varen én te willen winnen, dat zit in mij. Dus dit is een hele goede combi.”

CONTACT