Kitefoiler Annelous Lammerts klaar voor eerste World Series Event

Voor kitefoiler Annelous Lammerts is de Kitefoil World Serie in Gizzeria, Italië haar eerste grote wedstrijd van dit seizoen. Deze eerste stop van de World Serie van woensdag 7 t/m zondag 11 juli is de eerste internationale wedstrijd na de bekendmaking begin juni dat er op de Olympische Spelen in Parijs zowel een individuele vrouwen als mannen medaille is in het kitefoilen. Voor Lammerts, meervoudig kampioen in de freestyle en kite park discipline, een ideaal meetmoment op weg naar Parijs in deze nieuwe olympische discipline.

De 27-jarige Zeelandse die begin dit jaar voor haar sport naar Den Haag verhuisde koos eind vorig jaar om zich vol op het kitefoilen te storten. Lammerts: “Toen het kitefoilen olympisch werd bleek mijn Olympische droom ineens haalbaar. Een droom die ik als klein meisje al had, de droom om ooit met de beste van de wereld op het mooiste podium te strijden om een medaille. Dat het IOC er nu begin deze maand een individuele medaille van heeft gemaakt is voor mij nog mooier.”

Lammerts ziet World Serie als meetmoment
Het Kitefoil World Serie Event in het Italiaanse Gizzeria wordt door Lammerts vooral gebruikt als een meetmoment. Lammerts: “Tweeënhalve maand geleden heb ik Corona gehad. Dat heeft me wel echt anderhalve maand gekost waarin ik niet kon trainen. Ik ben nu weer ongeveer een maand fit en zie dit evenement als een meetmoment. Ik wil kijken waar ik sta in het internationale veld. Zien waar de verschillen liggen met de toplanden als Engeland en Frankijk. Zodat ik weet waar we hierna weer aan kunnen werken.”

Wedstrijdformat
In tegenstelling tot in het freestyle/park kitesurfen varen de kiters in het kitefoilen een baan om de boeien en draait het om snelheid. Net als bij het Olympische zeilen en windsurfen bestaat een evenement uit meerdere wedstrijden en gaat het erom overall zo hoog mogelijk te eindigen.

Annelous Lammerts
01-11-1993 te Schuddebeurs

  • 1x Dutch National Champion Freestyle Kitesurfen
  • 1x European Champion Freestyle Kitesurfen
  • 2x Kite Park League World Tour Champion
  • 1x Triple S Kite Park Champion

 

Kitefoil TeamNL
Annelous Lammerts maakt onderdeel uit van Kitefoil TeamNL, het programma van het Watersportverbond, dat onder leiding van coach Casper Bouman op weg is naar het WK in Den Haag in 2023 en de Olympische Spelen in Parijs in 2024.

Bouman: “Voor Annelous en ook Sven (van de Kamp red.) is deze World Serie een ideale wedstrijd om te kijken waar ze internationaal staan. De afgelopen winter hebben we als team maar zeker ook op individueel niveau grote stappen gezet. We hebben veel getraind zowel als team maar ook met buitenlandse experts als de Duitser Jannis Maus, de Europees kampioen kitefoilen. Deze Kitefoil World Serie en aansluitend het Jeugd WK onder 19 waar we met Jis van Hees, Sam Aben en Joris Herrewijn aan deelnemen gaat ons leren waar we staan. Het is voor deze toekomstige olympische sporters super belangrijk dat ze nu, drie jaar voor de Spelen en twee jaar voor het WK in eigen land, eindelijk weer internationaal wedstrijden kunnen varen.”

CONTACT